Арсен Аваков презентував свою книгу "2014. Миттєвості харківської весни"

 Сьогодні вийшла з друку нова книга міністра внутрішніх справ Арсена Авакова "2014. Миттєвості харківської весни". 

 Одна ніч тривожної весни важкого 2014-го року, яка врятувала Харків від трагічної долі Донецька, Луганська, багатьох і багатьох міст і сіл Донбасу, які сьомий рік розоряють сепаратисти і російські найманці. Перша перемога в брудній неоголошеній війні, яку веде проти України злочинний путінський режим. Як вдалося відстояти Харків? Чому не вийшло в Донецьку і Луганську? Що стало вирішальним у долі міста та його людей? Про це розповідає ця книга. У ній багато прямої мови, живих емоцій, фактів.

 Арсен Аваков розповідає про події ночі з 7 на 8 квітня 2014 року в Харкові — як керівник АТО в Харківській області та звільнення Харківської обласної державної адміністрації, захопленої сепаратистами. Разом з ним співавторами цієї книги є харків'яни, кожен із яких розповідає свою особисту історію тих тривожний днів. Така поліфонія дає можливість читачеві побачити події тривожної весни 2014-го в Харкові об'ємно, яскраво, із справжніми емоціями. Події в Харкові подані в контексті ситуації в країні, з прямими посиланнями на новинні стрічки тих днів і місяців, які дають читачеві бекграунд одного з найскладніших періодів в історії України. А ще в книзі вперше публікуються документи, отримані МВС в ході оперативної роботи у кримінальних справах стосовно керівників так званих «ДНР» / «ЛНР», польових командирів сепаратистів і російських військових.

 Унікальність цієї книги в тому, що читач за QR-кодами отримує можливість послухати аудіозаписи розмов сепаратистів. Незаперечні, шокуючі свідчення злочинних планів захоплення Харкова та інших великих міст, вбивства людей, руйнування України. На публікацію цих документів автор отримав спеціальний дозвіл від слідства.

 Ця книга - жива історія подій: хроніка, факти, документи, пряма мова. А ще - аналіз і узагальнення, філософські роздуми автора про події в Харкові і країні, про майбутнє, про долю України і її людей.