Анонс книжкових новинок березня!

Творець
Автор: Хорхе Луїс Борхес.
Опис: До книги видатного аргентинця Хорхе Луїса Борхеса, одного з основоположників нової латиноамериканської літератури, увійшли статті, оповідання та есеї із трьох збірників – "Розслідування" (1925), "Інші розслідування" (1952) та "Творець" (1960), написані в різні роки і навіть десятиліття, в яких письменник продовжує свою улюблену гру з простором і часом, висловлює ідеї та судження стосовно найрізноманітніших явищ історії і культури різних країн і епох, розмірковує про суперечливість світу, самотність, людську долю, смерть.
Автор: Василь Симоненко 
Опис: До видання увійшли поезії, які були надруковані у збірках, що вийшли за життя ("Тиша і грім") і після смерті поета: "Земне тяжіння", "Ти знаєш, що ти – людина", а також ранні вірші. Провідною у творчості Симоненка вважається тема любові до України, її народу, неповторності людського "я". У його поезії бринить мотив болю за людину, заклик цінувати її, берегти кожну особистість, кожне людське життя.
Поезія: Павло Вишебаба, Ярина Чорногуз, Віталій Бирчак, Олег Вишиванюк, Юлія Жирохова, Таня-Марія Литвинюк, Юлія Вротна, Юлія Максимейко. 
Фото: Олексій Самсонов, Яна Сідаш, Ярослав Коник, Олександр Медведенко, Сергій Нуженко.
Опис: Це книга-альбом і збірник поезій. Про боротьбу, відвагу, про любов і незламність українців. Книга, в якій кожне слово пронизане силою і волею до свободи, а кожне фото – емоціями, які переживаємо, які не маємо права забути.
Автор: Джонатан Свіфт.
Опис: "Мандри Гуллівера" складаються з чотирьох частин, що зображують подорож героя до Ліліпутії, країни велетнів Бробдінгнег, держави з летючим островом Лапути і до країни розумних коней-гуїгнгнмів, але за зовнішньою фантастичністю сюжету читачі впізнають їдку сатиру на політичне життя Англії першої третини ХVІІІ століття. 
Автор: Ганс Крістіан Андерсен.
Опис: Славетний данський казкар Ганс Крістіан Андерсен проникає у глибини душі, із самих звичайних речей створює казку й зберігає в ній дитячі мрії про надзвичайні події та цікаві дивовижні пригоди. Чарівні казки стали справжнім подарунком для дітей усього світу. Дорослі ж знайдуть в них повчальні історії й для себе. Але для читача будь-якого віку "Казки" Ганса Крістіана Андерсена залишаться назавжди привабливими своєю простотою та безмежною добротою.
Автор: Олександр Красовицький. 
Опис: Автор продовжує бесіди-інтерв’ю з відомими українцями. Десять різних за віком, фахом та життєвим досвідом людей, патріотів, об’єднує прагнення перемогти агресора якнайшвидше і відновити Україну, зробивши її більш могутньою, економічно розвиненою і по-справжньому демократичною.
Ці люди багато зробили для нашої країни – під час Помаранчевої революції, на барикадах другого Майдану, в АТО та зараз на полях битв російсько-української війни – і тому сподіваються, що їхнє бачення майбутньої України буде втілене в життя. Читач дізнається, яким для кожного з співбесідників був перший день повномасштабної агресії рф і яким вони мріють побачити перший день довгоочікуваної перемоги.