Книжка Євгенії Подобної увійшла до Короткого списку Премії Львова - міста літератури ЮНЕСКО 2023!

З радістю повідомляємо, що книжка Євгенії Подобної "Міста живих, міста мертвих. Історії з війни у Бучі та Ірпені" від видавництва "Фоліо" увійшла до Короткого списку Премії Львова - міста літератури ЮНЕСКО 2023.

Детальніше про списки номінантів тут.

Більше про книжку:
24 лютого Україна прокинулась вдосвіта від звуків вибухів і колони російської техніки чавили своїми гусеницями наше минуле життя.
Війна стала нашою новою реальністю, повітряні тривоги — буденністю. Буча та Ірпінь перестали асоціюватись з лісом, санаторіями та дитячими таборами, з розміреним життям ередмість столиці. Тепер одні тільки назви цих міст прошивають болем навіть тих, хто ніколи в них не бував.

Але поряд зі злом та болем, усі дні війни у цих змерзлих, наляканих та скривавлених містах жив небачений героїзм — військових, медиків, рятуваль_ників, бійців тероборони, містян — всіх, хто допомагав, захищав, рятував, евакуйовував. Окупація та бої за Гостомель, Бучу та Ірпінь тривали близько місяця.
Але, аби описати все, що сталося за цей місяць, знадобляться десятиліття, томи й робота багатьох людей. Це лише перший рядок в історії про велику трагедію та великий героїзм цих українських міст, лише невелика частина історій, які мають бути розказані.

Придбати книжку