Книжковий фестиваль на ВДНГ – Книжкова країна!

Коли: 26-29 вересня 2024 року
Де: Київ, Пр-т Академіка Глушкова, 1, вхід вільний.

Розклад заходів від видавництва «Фоліо»:

Валерія «Нава» Суботіна. Презентація книжок «Полон», «The captivity», «Азовсталь. Сталева пресслужба»

Коли: 26 вересня о 18:00
Де: Павільйон 4, зал 1

Валерія Суботіна – українська журналістка, викладачка, поетка, майор Національної гвардії України-офіцер запасу, учасниця російсько-української війни. Кандидат наук із соціальних комунікацій (2014).

Цього року у видавництві «Фоліо» друком вийшли книжки «Полон» українською та англійською мовами та «Азовсталь. Сталева пресслужба».

Весь світ має знати правду про наших героїв, книжки Валерії Суботіної та її діяльність — рупор та світло в темряві війни. Незважаючи на облогу Маріуполя, полон та всі жахи війни це не зламало сміливу жінку, тепер вона — свідок злодіянь рф.

Ретродетективи. Як оживити епоху. Презентація книжок Петра Кралюка, Олександра Красовицького та Євгенії Кужавської.

Коли: 27 вересня о 16:00
Де: Вулична сцена

Петро Кралюк — доктор філософських наук, професор, перший проректор Національного університету «Острозька академія». Є автором численних робіт з історії культури України, зокрема її філософської думки. Створив власну концепцію історії філософії України, яка різниться від загальноприйнятої. Відомий також своєю історичною публіцистикою на шпальтах газет «День», «Дзеркало тижня» та сайті радіо «Свобода».

Олександр Красовицький — український письменник та видавець, засновник та генеральний директор видавництва «Фоліо». Книжки Олександра Красовицького відомі сучасним читачам завдяки розмаїттю авторів, жанрів та тем, з якими він працює як письменник та упорядник, декілька книжок написані у співавторстві з іншими письменниками та відомими українцями.

Євгенія Кужавська — дебютувала 2017 року з містичним оповіданням «Кальвадос». Авторка біографічного роману-фентезі «Зеров. Поховальний промовець» та книжки в жанрі нонфікшн «Микола Зеров». Оповідання «Якби не було Діни» стало пробою пера в детективному жанрі.

Тридцять історій українських воїнів.
Презентація книжок Ірини Вовк «Рубаки на корчах»

Коли: 27 вересня о 18:30
Де: Павільйон 4, зал 2

Ірина Вовк – українська журналістка, волонтерка, очільниця Благодійного фонду «24», покликаного допомогти українським бійцям Збройних Сил та добровольчим батальйонам армії України. Працює у польовій журналістиці, знімає репортажі про російсько-українську війну та бійців АТО.

Книга Ірини Вовк «Рубаки на “корчах”» — це тридцять історій українських воїнів, які були записані на фронті. У цій книжці — вояки та воячки, хлопці й дівчата: медики, розвідники, штурмовики, оператори дронів, артилеристи, піхотинці, протиповітряні оборонці, які чесно воюють. Беруть та й роблять свою справу — те, що вміють. Справжні вояки, чи рубаки, — ті, які пережили важкі бої, оточення, успішні наступи, — про війну розповідають мало. Але кожен і кожна з них — приклад відданості, міці та гарту, вони — новітні Українські Герої.

На межі можливостей. Як вартові неба наближали перемогу. Презентація книжки Анастасії Олехнович

Коли: 27 вересня о 19:30
Де: Павільйон 4, зал 1

Анастасія Олехнович — журналістка, офіцер управління Комунікацій Командування Повітряних Сил України.

Повітряні Сили України — один з головних носіїв бойового потенціалу Збройних сил України, призначений для охорони повітряного простору держави, ураження об'єктів противника, авіаційної підтримки військ. 24 лютого 2022 року, у перший день повномасштабної війни з росією, Повітряні Сили України прийняли перший бій о 4-й ранку. Ворог насамперед прагнув знищити військові аеродроми, командні пункти, засоби ППО. Але захисники неба були готові до нападу і завдали потужних ударів по російських загарбниках. Сильні, сміливі люди — льотчики, зенітники, радіолокаторники. Їхня робота не зупиняється ні на хвилину, а професіоналізм та мотивованість зростають…

Герої книжки — сміливці, які на межі можливостей, або ціною свого життя, рятують сотні й тисячі українців. Вони борються за вільне українське небо, за майбутнє своїх дітей. Про новітніх героїв розповідають їхні командири, друзі та рідні.

«Хроніка війни: лютий 2022 — лютий 2023. Історія сучасності від провідних воєнних кореспондентів України».
Спікери: Тетяна Попова, Юлія Кирієнко, Андрій Дубчак

Коли: 28 вересня о 13:00
Де: Павільйон 4, зал 1

Воєнним кореспондентам надзвичайно важливо мати змогу показувати війну такою, якою вона є — жорстокою, руйнівною. Журналісти ризикують своїм життям, перебуваючи на фронті, щоб розказати світу, що тут відбувається. Завдяки сміливим репортажам правдива інформація доходить до сердець людей. Підтримка людей всього світу допомагає Україні, не залишає наодинці зі страшним ворогом.

Ця книга — хроніка першого року повномасштабної російсько-української війни, місяць за місяцем. Це також щоденник, написаний різними людьми, — відомими журналістами, репортерами, фотографами. Очевидцями. Тексти — естафета, яку підхоплює наступний оповідач.

Генрі Лайон Олді "Ойкумена. Космічна симфонія. Книга перша. Лялькар"

Коли: 29 вересня о 17:00
Де: Павільйон 1

«Ойкумена» — величне полотно, до якого автори готувалися багато років, космічна симфонія, де долі людей представлені у вселенському масштабі.

Генрі Лайон Олді — колективний псевдонім українських письменників-фантастів з Харкова Дмитра Громова та Олега Ладиженського.
Станом на 2018 рік письменники випустили вже більше 50 романів, що дозволило їм стати одними з найвідоміших авторів фантастів.

Лючано Борґотта на прізвисько Тарталья — людина із важкою долею. Юний виробник маріонеток з провінційної планети Борґо. Невропаст, майстер контактної імперсонації, який об’їздив із гастролями половину Галактики.

Арештант сумно відомої в’яз­ниці Мей-Гіле на дикій Кемчузі; пізніше — молодший екзекутор. Директор театру «Вертеп», який очолив групу селян-кріпаків графа Мальцова, поміщика-філантропа. Підслідний на вудунському курорті Кітта; раб помпіліанського гард-легата Гая Октавіана Тумі­дуса, весляр у ходовому відсіку галери.
Що далі? Зірки не дають відповіді.


Вхід вільний, до зустрічі на ВДНГ!