Презентація книжки лауреатки першої премії "Коронації слова"-2020 у номінації "Романи" - "Оля" Ольги Саліпи

Дев'ятнадцята онлайн-зустріч у рамках проекту #КоронаціяОнлайн відбудеться 26 січня о 19:00: буде презентована книжка лауреатки першої премії "Коронації слова"-2020 у номінації "Романи" - "Оля" Ольги Саліпи.
Місце зустрічі - у прямому ефірі на сторінці https://www.facebook.com/koronatsiyaslova.

Біографія

Письменниця, фотографка, речниця міського голови міста Хмельницького. Народилася на Тернопільщині у 1986 році. За освітою - філолог, працювала журналісткою на телебаченні, редакторкою газети. Мешкає у Хмельницькому. Авторка двох збірок поезій, співавторка збірок оповідань і книги-коміксу про хмельницького супергероя Хмельмена. Мама 12-річних хлопців-близнюків. У 2020 році роман "Оля" отримав Гран-прі конкурсу "Коронація слова". Того ж року ще один роман письменниці, "Зламані речі", отримав третю премію конкурсу "Смолоскип" і диплом конкурсу "Гранослов".

Книжка "Оля"

Поки одні співчувають її самотності, інші на пальцях перераховують її чоловіків… З дитинства Ольга розуміє, що вона «не така». Її сила лякає і притягує, її почуття і пристрасть горять вогнем. Але вона сама — згоряє чи гартується? Ось він, ідеал: розумний, інтелігентний Маковей. Негідник чи рятівник? Злочинець чи жертва? Чи витримає кохання сильної жінки? Бо ж власні «скелети в шафі» не дають про себе забути. На шляху їхнього спільного щастя багато тіней з минулого. Кобилянська. Про неї знають все, але її не знає ніхто. Щоденники, листи, твори... Найбільша містифікація української літератури, створена нею самою. Роман «Оля», володар Гран-прі «Коронації слова-2020», не про письменницю, а про жінку. Пристрасну, вперту, але з власними комплексами та помилками, живу...  Це дебютний роман Ольги Саліпи, що відома як поетка і авторка малої прози.