Видавництво «Фоліо» висловлює підтримку журналістам Ігорю Ільяшу та Катерині Андреєвій

 

«Видавництво Фоліо» висловлює підтримку журналістам Ігорю Ільяшу та Катерині Андреєвій, які стали жертвами режиму в Білорусі.

У Білорусі вранці 26 липня вийшли з ізолятора кілька журналістів, серед яких автор книжки «Белорусский Донбасс» Ігор Ільяш — аналітик і журналіст "Белсату". Ільяш — чоловік засудженої на два роки колонії за стрім з "Площі змін" журналістки Катерини Андрєєвої. Ігор провів в ізоляторі десять днів: його відвезли до СІЗО після обшуку у нього вдома 16 липня. Тільки через тиждень стало відомо, що журналіст — підозрюваний у кримінальній справі.

На сьогодні Ігоря Ільяша все ще звинувачують за частиною 1 статті 342 — "організація і підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або активна участь в них". Його дружина Катерина Андреєва, журналістка телеканалу «Белсат», відбуває вирок суду 2 роки ув’язнення у гомельській колонії.

Поки авторку не відпустять, електронна версія книги «Белорусский Донбасс», яку визнали екстремісткою Мінським судом, коштує 1 грн на сайті «Видавництва Фоліо».