Книжкові новинки Квітня

Цар Плаксій та Лоскотон. Казки, байки, новели

Автор: Василь Симоненко.
Опис: До збірки увійшли його казки, байки, поеми, балади, епіграми, посвяти друзям, а також новели. Ім'я письменника передусім асоціюється з віршованими творами. Однак не меншої уваги варта й мала проза митця. Симоненко майстерно будує сюжет новел, занурюється в психологію персонажів, залучає до співтворчості читача. 

Поні Апокаліпсиса

Автор: Марися Нікітюк.
Опис: Перша поетична збірка режисерки та письменниці Марисі Нікітюк, знаної за художнім фільмом "Коли падають дерева". Вірші об’єднанні відчуттям катастрофи й апокаліпсиса. Пандемія, Війна, Голод і Смерть в’їхали в наші життя, щоб докорінно змінити чи знищити світ, який ми знали. Розтягнутий в часі Апокаліпсис, розмальований у фарбах абсурду, наче прибув на тугих тілах озлоблених поні, які рискають Україною і світом у пошуках своїх вершників, щоб завершити почате.

Морітурі. Повісті та п'єса

Автор: Іван Багряний.
Опис: Це видання містить три різні за жанром твори – драму, повість-вертеп і комедію-сатиру, які об’єднані однією ідеєю: показати гордість, стійкість та нескореність українців у буремних подіях ХХ століття. Іван Багряний пише про тих, хто, пройшовши через жахіття катівень НКВС, не зламався ("Морітурі"), а також тих, хто, опинившись між фашизмом і більшовизмом, віддав своє життя за вільну Україну ("Розгром", "Генерал").

Генерал у своєму лабіринті

Автор: Ґабріель Ґарсія Маркес.

Опис: Роман про впливового і найвідомішого лідера війни за незалежність іспанських колоній в Америці Сімона Болівара. Події у творі відбуваються у 1830 році. Маркес описує останню мандрівку генерала до узбережжя Колумбії, звідки той мав вирушити до Європи.  Більшу частину життя Сімон Болівар боровся за звільнення Латинської Америки від іспанського панування і досяг свого. Ґабріель Ґарсія Маркес досліджує складне життя Сімона Болівара – національного героя, який зазнав краху своєї революції та мрії про об’єднану Латинську Америку.

 

Сага про Форсайтів (книга 1 та книга 2)

Автор: Джон Голсуорсі.
Опис: Написана як сімейна хроніка, "Сага" розповідає історію родини Форсайтів, яка уособила долі свого класу і своєї епохи. Форсайти – респектабельні буржуа, чиє життя цілком підпорядковане власницьким інтересам, що становлять основу їхнього добробуту і могутності.

У прагматичному світі Форсайтів не визнають ані романтичних захоплень, ані повнокровних почуттів. І цей світ перетворюється на хаос, коли горіння серця охоплює того чи іншого з його мешканців, які обирають свій шлях до щастя. Форсайтівській твердині, що, здається, була непорушною, вже несила здолати протистояння поколінь та нестримний дух нового часу.