В Одесі презентували книгу Олега Чалика "Вірність. Мужність. Сила"

В Одесі 8 липня презентували книгу Олега Чалика "Вірність. Мужність. Сила". У видані описано історії героїв Військово-морських сил. Деякі з них загинули, захищаючи Україну від російського вторгнення.

Підготовка до видання тривала пів року, розповів Суспільному автор Олег Чалик. Збирати матеріал допоміг колектив Військово-морських сил. Певну інформацію вони вже мали раніше, але її потрібно було уточнити.

"У нас були певні напрацювання, але їх треба було переробити у відповідний формат та уточнити, тому що багато матеріалів скачані з інтернету. Також ми тримали контакт з близькими героїв. Вони надали нам архівні фотографії", — підкреслив чоловік.

"Вірність. Мужність. Сила": в Одесі презентували книгу про героїв Військово-морських сил
 
Презентація книги Олега Чалика "Вірність. Мужність. Сила" в Одесі, 8 липня 2024 року. Суспільне Одеса

Книга розповідає про життя п'ятнадцяти захисників. Деякі з них загинули на передовій, відстоюючи свободу і цілісність України, зазначив він:

"Це не лише герої, які живі нині. На жаль, є ті, хто віддав своє життя за Україну і отримав звання вже посмертно. Крім цього, у книзі є фрагменти історії фрегата "Гетьман Сагайдачний" та Інституту військово-морських сил", — сказав автор.

На презентацію приїхав директор видавництва "Фоліо" Олександр Красовицький. Він підкреслив важливість збереження пам’яті про людей, які несуть службу і боронять країну. Такі збірки, на його думку, будуть не тільки зберігати пам’ять, а й засвідчувати злочини РФ.

Автор Олег Чалик також додав, книгу надрукувало видавництво з Харкова. В майбутньому чоловік має намір продовжити роботу над виданням і створити електронну версію.