28 Львівський міжнародний BookForum

15-19 вересня 2021 року у Львові відбудеться 28 Львівський міжнародний BookForum – головний культурний фестиваль країни. 

Засновниками та організаторами головного культурного фестивалю країни є ГО «Форум Видавців». За більш як 20 років з приватної ініціативи організації вдалося перетворитися на потужну інституцію, що займається промоцією читання і популяризує книговидання в Україні. Провідними проєктами «Форуму видавців» є Львівський міжнародний літературний фестиваль та Національний книжковий ярмарок.

Літературний фестиваль у межах Форуму видавців у Львові поступово виокремився у масштабну подію спочатку всеукраїнського, а згодом міжнародного рівня. У 2000-му подія охопила 25 тисяч відвідувачів. А наступного року — уже 40 тисяч. Від 2001-го у Літературному фестивалі беруть участь іноземні гості. За останні 23 роки фестиваль охопив понад 2500 унікальних авторів з 43 країн, а також 15 000 фахівців книжкової галузі. Щороку на фестиваль з-поза Львова приїжджає понад 10 тисяч людей.

Це — територія свободи. Щороку фестиваль формулює фокусну тему, довкола якої вибудовує програму. Це сотні подій у різних локаціях Львова. Програму заходів формують тематичні кластери і спецпроєкти, як-от «Історія», «Війна», «Медіа», «Комікси», «Освіта», «Бізнес та економіка», «Жінка в темі» «Наука і технології», «Філософія», «Здоров'я», «Мандри», «Стиль життя» тощо.

До уваги відвідувачів — дискусії і перформанси, лекції і воркшопи, презентації книжок та автограф-сесії, концерти і кінопокази, публічні інтерв'ю, виставки, сценічні читання і ще безліч інтерактивів. 

"Видавництво Фоліо" також долучається до такої масштабної події та висвітлюємо афішу з автограф-сесіями наших шановних авторів.